Valentine’s Day sau Dragobetele?

De câțiva ani buni românii au început să ia din import aproape tot ce s-a putut. De fructe, legume și alte produse alimentare nici nu vreau să mai zic însă probabil cu acestea a început tot acest proces de import, însă acum am ajuns să importăm până și sărbătorile sărbătorite în alte țări.

Nu știu sigur care este țara de origine a sărbătorii însă știu că este sărbătorită în multe țări, fiecare având obiceiurile sale. Mie însă mi se pare cam în plus această zi deoarece noi avem deja o astfel de sărbătoare peste doar 10 zile, adică pe 24 februarie. Dacă nu v-ați prins, este vorba despre Dragobetele, sărbătoare 100% românească.

Nu sunt eu mare critic de obicei și în cea mai mare parte a timpului prefer să îi las pe cei din jurul meu să facă ce vor fără să judec iar eu să îmi văd de treaba mea. Totuși acum nu am putut să nu comentez puțin acest subiect aici pe blog.

Știți cum e cu acest Valentine`s Day? E ca și cum ai plăti la cablu mai multe posturi TV cu nume diferite însă care difuzează exact aceleași filme, emisiuni și știri. Cam inutil, nu ? Astfel de ce am sărbători iubirea în două zile cu nume diferite ? Mai mult decât atât, de ce am avea nevoie de încă o zi anume pentru a sărbători unul dintre cele mai frumoase sentimente atâta timp cât o putem face în fiecare zi. Nu este cam de fațadă ?

Pe final, îmi permit să fac o mică glumă și să transmit celor care atât pe 14 și pe 24 sunt solo, nu uitați că tot în această sâmbătă se sărbătorește și sâmbăta morților așa că dacă nu aveți cu-i să îi oferiți un cadou atunci puteți sărbători cu colivă și colaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *