Uniformele din domeniul Horeca

Cu siguranta ai mers macar de cateva ori la un restaurant sau la un hotel si ai observat ca tot personalul de acolo poarta mereu uniforme aproape la fel, impecabile si frumos inscriptionate cu numele firmei. Daca si tu te-ai intrebat care e rolul acelor uniforme, de ce acestia le poarta mereu in loc sa fie imbracati ”ca pe strada” si de ce industria Horeca pune atat de mult accent pe echipamente, atunci acest articol este pentru tine.

Care este rolul lor?

In cazul bucatarilor, de exemplu, motivul pentru care acestia poarta mereu camasi bucatari este asigurarea igienei.

Boneta va impiedica vreun fir de par mai plimbaret sa ajunga in mancarea ce urmeaza a fi servita clientilor. Acesta este un aspect extrem de important. Un client care va gasi un fir de par in mancare cu siguranta nu va mai reveni niciodata in acel restaurant si, mai mult de atat, e foarte posibil sa faca si o reclamatie.

Camasa acestora, realizata dintr-un material destul de gros si dens, are rolul de a-i proteja in permanenta de uleiul incins care mai sare din tigaie sau de caldura pe care o degaja cuptoarele si aragazurile.

Manusile purtate de acestia tin departe de mancare orice microb care s-ar putea afla pe mainile bucatarului. Evident, oricine se spala pe maini inainte de a incepe sa gateasca, dar o masura de siguranta in plus nu strica niciodata.

Un alt motiv pentru care toti angajatii din hoteluri, restaurante sau cafenele poarta echipamente horeca este deoarece acestea inspira seriozitate, siguranta, profesionalism. Astfel clientii simt ca bunastarea lor pe parcursul sederii acolo este asigurata de acesti oameni.

Totdata, faptul ca angajatii au o uniforma specifica ii ajuta pe turisti sa ii identifice in orice moment in cazul in care au nevoie, de exemplu, de o indrumare prin hotel. Cum altfel sa ii recunoasca pe angajati daca nu printr-o uniforma de genul acesta?

Un alt lucru foarte bun pe care il ofera echipamentele speciale de lucru este sentimentul de apartenenta la un grup, sentiment de care angajatii au nevoie pentru a fi mai productivi si mai fericiti la locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *