Un City Break în Munții Ciucaș

Un City Break in Romania este mereu bine venit pentru ca nu costa foarte mult si cu siguranta te vei putea bucura de niste peisaje deosebite daca vei alege muntii nostri. Un astfel de traseu pe care ar trebui sa-l incerci este Saua Gropsoarele din Muntii Ciucas.

Este foarte usor de ajuns in aceasta locatie daca urmezi traseul din Ploiesti spre Valeni, apoi spre Brasov, imediat dupa Cheia fiind un indicator spre Cabana Muntele Rosu. Drumul pana acolo este destul de prost, de aceea va trebui sa ai in vedere si acest lucru daca te vei decide sa faci aceasta drumetie.

Atunci cand ajungi la cabana va trebui sa lasi masina in parcare. Dupa ce ai facut acest lucru va trebui sa urmezi drumul marcat cu dunga galbena, acesta urcand lin spre padure. Drumul coboara putin si se intersecteaza cu raul Teleajen si drumul forestier de pe Valea Berii.

Acest drum este frecvent traversat de masini 4 x 4 ce se chinuie sa urce, dar de cele mai multe ori nu reusesc. La cabana Ciucas se poate face o pauza, tragandu-ti sufletul. Tot aici poti servi ceva rece si sa te dai in leaganul mare din fata cladirii.

Imprejurimile te vor lasa cu gura cascata, iar privelistea va fi incredibila. Traseul continua sa urce pana La Rascruce. Desi o buna parte din traseu te va purta prin padure, la un momentdat vei ajunge intr-o zona deschisa din care vei putea admira muntii.

Aici poti lua o pauza si sa te bucuri de oment. Poti continua traseul pe munte pentru a ajunge in punctul numit La Rascruce. Dificultatea este destul de scazuta, iar timpul total de urcare este de 5 ore si jumatate. Efortul este unul mediu si sustinut pentru a ajunge in varf, vremea fiind una destul de buna, daca se alege drumetia in perioada calda.