Șofranul, o mirodenie anti-dureri, anti-depresie și anti-kilograme în plus

Sofranul nu este numit “aurul rosu” datorita pretului sau destul de ridicat sau raritatii sale. Aceasta mirodenie are o multime de suprize, unele mai placute ca celelalte. Este foatte eficienta contra durerilor menstruale si dentare, dar este si un agent anti-depresie si un aliat de pret pentru o silueta de vis.

Sofranul are o multime de alte avantaje in afara de gustul sau foarte pronuntat si culoarea sa magnifica. Foarte bogat pe plan nutritional, are efecte recunoscute asupra sanatatii. De exemplu, se recomanda pentru a trata anumite dureri, mai ales cele menstruale sau dentare.

Un analgezic natural. daca te intrebi cum te poate ajuta sofranul, trebuie sa stii ca acesta este una din plantele cele mai bogate in vitamina B12, numita si riboflavina. Vei gasi aici si provitamina A. Acest ulei esential are un efect sedativ.

Astfel ca sofranul, poate actiona asupra sistemului nervos pentru a atenua durerea resimtita in timpul menstruatiei, mai ales la nivel lombar.

Dar sofranul este cel mai bun si pentru a trata durerile dentare. Se poate folosi in uz extern deci pentru a trata problemele legate de dinti, mai ales de gingiile dureroase.

Sofranul este un antidepresiv foarte eficient. Oricat de uimitor ar putea parea asta, sofranul te ajuta si in caz de depresie. Sofranul are deci efecte foarte benefice asupra mentalului.

A fost comparat chiar si cu faimosul Prozac. Dar sofranul vine fara efectele secundare neplacute pe care le poate avea un medicament.

Daca nu esti convins de puterea sa, trebuie sa stii ca hainele budistilor fac direct referinta la sofran. Deoarece in cultura orientala, sofranul aduce bucurie si fericire.

Sofranul este cel mai bun aliat al siluetei tale. Agentii activi din sofran sunt de mare ajutor pentru a reduce pofta de rontait intre mese. Provocand deci o senzatie de satietate extrem de eificienta, sofranul te va ajuta sa slabesti. Bineinteles ca asta inseamna ca va trebui si sa te hranesti sanatos si sa ai un meniu cat mai echilibrat.

Alte virtuti ale sofranului. De la tuse pana la cancer, insomnie sau dureri de stomac, sofranul a fost utilizat mereu pe post de planta medicinala. Un remediu anti-otravire, cu efect afrodisiac, sofranul este folosit inca din negura vremurilor.

Sofranul este si un puternic tonifiant. Deci de mare ajutor atunci cand ne simtim mai slabiti in sezonul rece. Este stimulant si tonifiant, putand fi folosit contra surmenajului si oboselii fizice sau mentale. Dar este un aliat de pret si pentru a stimula sistemul imunitar.

Pe langa efectele sale pozitive asupra sanatatii mentale si psihologice, sofranul te poate ajuta sa lupti contra timpului care trce. Are antioxidanti care pot neutraliza radicalii liberi. Din acest motiv se foloseste si de catre industria cosmeticelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *