Scăderea tonsului – superalimentele care te ajută să îți regăsești energia

Iarna, sistemul nostru imunitar este pus la grea incercare. Are tendinta de a se fragiliza, oboseala se instaleaza si moralul poate sa fie si el foarte repede la pamant. Dar exista cateva superalimente care te pot ajuta sa iti regasesti energia si sa fii cel mai sanatos in viata de zi cu zi.

Ginsengul. Este o radacina anti-oboseala prin excelenta. Medicina chinezeasca il recomanda pentru ginsenoidele sale si pentru nivelul de vitamine C si B, capabile de a decupla rezistenta globala a organismului, atat fizic cat si psihic. Pentru ca poate stimula oxigenarea sanguina si schimburile intercelulare, stimuland sistemul nervos si cel imunitar, ginsengul este cel mai bun ajutor in caz de surmenaj, de stres, de frig, alungand oboseala.

Baobabul. Daca vrei un plus de energie dimineata, poti miza pe un superaliment de 4 ori mai bogat in vitamina C, decat oricare alt aliment- baobabul.

Aloe Vera. Pulpa sa contine 250 compusi activi, printre care si acemannan, o polizaharida cu virtuti detox si anti-inflamatorii. Asociata cu vitaminele A, C, E si B, dar si cu minerale, Aloe Vera debaraseaza organismul de toxine si de alte reziduuri poluante.

Guarana. Contine de 5 ori mai multa cafeina decat cafeaua, stimuland cu un efect aproape imediat.

Polenul proaspat. Polenul de cires este cel care te va revitaliza, datorita celor 877 mg de fenilalanina si a celor 100 mg de vitamina C. Pentru a neutraliza oboseala datorata unui echilobru acido-bazic, va trebui sa alegi un polen crud de iarba neagra. Este de ajuns daca vei consuma in fiecare dimineata o lingurita din congelator.

Tirozina si fenilalanina. Iata cea mai buna idee pentru toate persoanele care dorm in picioare in fiecare dimineata si care isi pierd energia foarte repede. Acesti aminoacizi sunt cei care sunt precursorii neuromediatorilor dinamismului, dopamina si noradrenalina.

Prima este cea care porneste motorul metabolismului, in timp ce a doua apasa foarte tare pe acceleratie. De consumat inca de la micul dejun, alaturi de carne de curcan, de pui, sunca, carne de rata, de branza, de oua sau de fructe de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *