Poco X3 – tot ce se știe până acum despre viitorul concurent al telefonului OnePlusNord

Conform noilor zvonuri, marca Poco de la Xiaomi s-ar pregati sa lanseze un nou model de telefon, numit Poco X3. Si acesta ar putea fi un adversar de temut pentru Pixel 4a ai OnePlusNord.

Aparatul ar folosi, se pare, noul procesor Snapdragon 732 G, pe care Qualcomm l-a conceput pentru telefonele cu un pret mediu.

Dupa peste un an de liniste totala, marca Poco de la Xiaomi s-a reintors in forta in acest an. Si dupa ce telefoanele Poco X2 si Poco F2 Pro au fost lansate, se pare ca circula zvonuri cu privire la un nou telefon, Poco X3.

Recent, Android Authority au descoperit mai multe surse de pe Twitter care impartasesc caracteristicile presupuse ale acestui telefon. Se pare ca telefonul va avea un ecran de 6,67 inchi, de tip LCD si o rezolutie Full HD. Nivelul sau de racire va fi de 120 Hz.

Ecranul va fi protejat de catre Gorilla Glass 5. bateria folosita este una de 5160 mAh care dispune de o tehnologie de reincarcare rapida de 33 W. Pe spate, va avea un aparat foto cu o camera principala de 64 MPX.

Un smartphone echipat cu noul SoC de la Qualcomm pentru telefoanele la un pret mediu?

Foarte interesant la acest nou telefon este ca, dupa Android Authority, acest smartphone se va folosi de procesorul Snapdragon 732G de la Qualcomm. Este vorba despre noul procesor pentru telefoanele smartphone de un pret mediu prezentat de aceasta firma. Si Xiaomi a indicat deja ca va folosi acest nou element pe un aparat Poco, dar fara sa precizeze insa, pentru ce model.

Sam Jiang, unul din responsabilii pentru produs de la POCO Global, a declarat urmatoarele: « suntem foarte entuziasmati de urmatorul telefon smartphone Poco si de colaborarea noastra cu Qualcomm Technologies care ne-a permis sa cream primul aparat de pe piata cu cea mai recenta platforma mobila, Snapdragon732G. Aparatul va stabili o noua referinta in categoria telefoanelor cu un pret mediu, redefinind total relatia dintre pretul unui telefon si capacitatile sale ».

Fata de predecesorul sau, Snapdragon 730G, 732G va fi mai performant cu 15%, in ceea ce priveste performanta GPU.

Snapdragon 732G beneficiaza de altfel si de noi functionalitati Elite Gaming pentru jocuri. Si aparatele care se folosesc de acest nou SoC vor putea avea Wifi 6 si Bluetooth 5.

Pretul, un element care ar putea avantaja noile modele de Poco, in raport cele ale concurentilor.

Veritabilul avantaj al telefonului Poco X3 asupra concurentilor sai, ar putea sa fie pretul. Pretul sau ar putea fi deci inferior telefonului OnePlus Nord sau al telefonului Pixel 4 de la Google. Totusi, deoarece este vorba deocamdata doar de zvonuri, toate aceste informatii trebuie sa fie tratate cu prudenta.

In orice caz, se pare ca pretul telefoanelor de nivel mediu este din ce in ce mai important, in timp ce pretul modelelor premium este in continua crestere. Poate din acest motiv in acest an, Apple a decis sa lanseze telefonul iPhone SE 2020.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?