La ce boli suntem predispuși după grupa sanguină

Grupele de sânge nu pot provoca boli pentru că asta ar însemna să ne îmbolnăvim cu toții la un moment dat. Cu toate acestea numeroase studii și statistici ne arată că anumite afecțiuni sunt mult mai prezente la persoanele care au anumită grupă de sânge, ceea ce ne face să credem că acestea pot favoriza anumite boli.

Cele patru grupe de sânge sunt A, B, AB și 0. Se pare că substanțele din sânge care determină grupele interacționează cu sistemul imunitar în diferite moduri și din această cauză anumite boli sunt mai frecvente la o anumită grupă sanguină.
Bazându-ne pe statistici și pe puținele certitudini științifice în acest sens putem afirma următoarele lucruri.

Grupa A este cea mai predispusă la stres și pot dezvolta anxietate mai rapid decât alte grupe. Grupa B dezvoltă cele mai multe bacterii intestinale, lucru ce poate favoriza bolile metabolice precum diabetul zaharat sau obezitatea. Grupa AB este mai predispusă bolilor de inimă și pierderilor de memorie, iar grupa 0 favorizează ulcerul.

Există și o dovadă științifică a faptului că grupele de sânge favorizează apariția anumitor boli. Aceleași bacterii care la grupele A și AB ridică riscul de apariție a cancerului la stomac provoacă ulcerul la grupa 0.

Dintre toate formele de cancer, grupa 0 este cea mai predispusă la cencerul de vezică. Grupa B este mai predispusă la cancerul ovarian însă aproape la fel de mult ca grupa A, care este cea mai predispusă la toate celelalte forme de cancer de reproducere feminină. Tot grupa A este cea mai predispusă la cencerul de plămâni.

Trecând peste aceste date, putem spune că indiferent de grupă, la un moment dat putem avea orice boală posibilă. Important este să avem grijă de noi indiferent de grupă. De exemplu, dacă avem grupa AB nu putem spune că nu vom face niciodată cancer.