Identitatea unei nații

Bulgarii lupta cu o pasiune destul de mare atunci cand vor sa-si puna in valoare frumusetile tarii. Aici vei putea vedea simbolurile prin care acestia isi creeaza o identitate nationala. Bulgarii au sapat in ultimii zeci de ani si au scos la iveala numeroase artefacte trace. Printre aceste artefacte se numara si calaretul trac.

 In timpuri medievale, bulgarii au preluat acest simbol tracic si l-au modificat putin. Daca in simbolul tracic leul reprezenta un companion al calaretului, atunci in simbolul medieval, acest animal devine un simplu vanat pentru maretul calaret tracic. Scena respectiva este menita pentru a transmite maretie, fiind imprimata pe toate monedele mai mici de un leva.

Bulgarului i se aminteste astfel de maretia neamului sau, cu toate ca triburile de origine bulgara au venit pe acest teritoriu mult mai tarziu. Asanestii sunt probabil de origine vlaha sau cumana, ei ajungand pe teritoriul de azi al Bulgariei, traversand dunarea la sud. Acestia au jurat credinta fie Romei, fie Constantinopolului, depinzand mult de situatia in care se aflau.

 Ei au ridicat un monument foarte popular in Veliko. Stema localitatilor contine mai multe simboluri locale. La Byala simbolul localitatii este podul vechi. Steagul Bulgariei este si el omniprezent, cateodata avand niste dimensiuni destul de mari. Bulgarii au tendinta de a exagera putin cu istoria lor, lucru ce poate crea doua pareri, ei pot fi de admirat daca fac acest lucru, dar poate fi si putin hilar in acelasi timp. Ei au invatat sa se vanda mai bine decat noi.

 Mesajele transmise peste tot in Bulgaria le aduc cetatenilor o portie de mandrie nationala. In cazul Romaniei, aceasta mandrie este destul de scazuta, iar in unele cazuri pare ca lipseste. Noi nu ducem lipsa de lucruri pentru care ne-am putea mandri, iar daca vom reusi sa facem o promovare mai buna, atunci am putea expune tuturor aceste lucruri.