Există vreun beneficiu din partea alcoolului

Fără îndoială, beneficiile pentru sănătate ale alcoolului sunt. Să ne amintim cel puțin un St. Bernard cu un butoi de rom pe un guler care caută oameni prinși într-o avalanșă. Propun să luăm în considerare mărcile de băuturi celebre, care, în opinia producătorilor lor, sunt benefice pentru corpul uman.

Demanovka (Slovacia)

Lichiorul național slovac a fost inventat de cineva care nu era cunoscut în antichitate. Producătorii săi actuali se referă vag la erborizatori, călugări și alchimiști necunoscuți. Pentru prepararea acestei băuturii se utilizeaza 14 ierburi, miere, alcool și apă din râurile montane care curg în muntii Tatra.

“Demanovka” este de 2 tipuri:dulce și amară, ambele avand 33 ° alcool. În același timp, cel de-al doilea tip este doar puțin mai puternic decât celalalt. În ceea ce privește beneficiile, tinctura de miere-plante, desigur, aduce cateva. Dacă beți “Demanovka” înainte de masă, atunci mancarea se va așeza în stomac mult mai bine.

Goldwasser (Polonia)

Putem spune că această băutură alcoolică este internațională: locul ei de naștere este orașul polonez Gdansk. Numele este german (se traduce ca “apă de aur”). Aceasta bautura a fost inventata de olandezul pe numele de Vermel. “Apa de aur” a apărut în 1598, sub forma unui “medicament”. Pentru aceasta bautura se infuzeaza 20 ierburi, are 40% alcool. Cu toate acestea, s-a dovedit că, pentru a spori efectul, este necesar să se adauge câteva foite de aur. Datorită acestui ingredient, Goldwasser a fost iubit de mulți monarhi, de la Petru I la regele Poloniei, pana la Sigismund al II-lea Augustus. Prin urmare, printre cele mai cunoscute lichioruri și balsamuri, Goldwasser ocupă un loc special.

Jägermeister (Germania)

Această bautura dulce-amară este făcută din 56 ierburi și cruste diferite, asezate pentru un an întreg în butoaie de stejar, apoi turnate în sticle verzi. Desigur, există o legendă care spune că rețeta a fost inventată de Sfântul Humbert, sfântul patron al vânătorilor. Această băutură a fost creată în 1935, când Hermann Goring a ocupat poziția oficială a principalului vânător al Reich-ului.

Riga Balsam (Letonia)

Dacă credeți legenda, această băutură a fost inventată ca un remediu pentru crampele stomacale. Pentru prima dată, a fost făcută de un farmacist necunoscut de la Riga pentru Ecaterina cea Mare. Medicamentul de vindecare a constat din apă aromată, tinctură de șofran și alcool, iar puterea sa era de numai 16 ° alcool. În secolul XX, rețeta a fost pierdută, apoi restaurată, dar aparent cu cateva modificari: acum are 45% alcool. Nu se știe cum se combină acest alcool cu colica, dar aceast “medicament” a fost inclus în cartea de referință medicală letonă ca remediu pentru depresie.

Campari (Italia)

În 1861, vinificatorul Milan Gaspar Campari si-a pus numele pe eticheta de tinctura dulce-amară făcută de el. Pentru a obține acest lichid de 25 de grade, alcoolul este extras din ierburi amare și contine o aromă de portocale verzi. Datorită componentei din urmă, băutura nu numai că dobândește gustul de fructe citrice, dar este, de asemenea, îmbogățită cu vitamina C.

Consumati-o înainte de mese pentru a stimula secreția de suc gastric. Se spune că “Campari” rece, băută devreme dimineața, îndepărtează perfect mahmureala.

Angostura (Venezuela)

Infuzia a fost inventată în 1824 de către chirurgul Johan Siegert, care a servit în armata lui Simon Bolivar în Venezuela. Compoziția băuturii arată ca o combinație de rețete farmaceutice și de cofetărie: scoarță de cinchona, coji de portocale și rădăcină de gențiană, precum și cuișoare, nucșoară, cardamom și alte condimente.

Calitățile utile ale acestei mase de băuturi alcoolice: stomacul se calmează, febra scade și îi ajută pe oameni să se înveselească. Într-un cuvânt, este utila atât într-o campanie militară, cât și la o masă de sărbătoare.

Chartreuse (Franța)

Călugării de la mănăstirea Grand Chartreuse din Alpii francezi au adus o nouă rasă de pisici și au creat o rețetă pentru lichior pe bază de plante, ambele fiind cunoscute sub denumirea de Chartreuse. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute lichioruri.

Lichiorul “Chartreuse” este verde sau galben, în funcție de conținutul de clorofila sau de șofran. Inițial, tinctura compusa din 130 ierburi alaturi de miere și sirop de zahăr a fost numită un lichior pentru sănătate. La inceput aceasta bautura avea 71 ° alcool. Mai târziu, au apărut mai multe variante “blânde” de Chartreuse de 40 și 55 de grade. Nimeni nu poate sa conteste faptul ca această băutură este bună pentru digestie.

Suktinis (Lituania)

“Suktinis” nu este doar numele unei bauturi ci este si numele unui dans. În Lituania, acest cuvânt înseamnă atât băuturi alcoolice, cât și dansuri naționale. Judecând după descriere, este foarte amuzant: câteva perechi, care se rotesc, se mișcă rapid într-un cerc.

Nu se stie de ce numele dansului este prezent si pe băutura tradițională de miere. Probabil, această bautura, într-o cantitate mare dă un efect similar: totul începe să se rotească în jur. “Suktinis”  are mai mult de 50% alcool. În plus, pentru producția sa, se foloseste miere, boabe de ienupăr, suc de zmeură, muguri de plop, ghinde și alte cadouri de la natură. În general, această bautură este un set complet de vitamine pentru promovarea sănătății. Deci, din alcool pur, infuzat cu ierburi medicinale, condimente și miere, există, fără îndoială, un beneficiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *