Există o țesătură specială cu care îți vei putea descuia casa

La momentul actual exista o serie de chipuri care se pot incorpora sub pielea mainii, insa nu au aplicabilitate practia. Pe viitor, cu ajutorul acelui chip vei putea sa deschizi masina, casa sau sa faci plati la comercianti, pana la urma acesta este viitorul, care nu este foarte departe. Tehnologia face lucruri wow, iar astazi, dupa lungi cercetari, un grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Washington au descoperit o modalitate inedita de a crea o tesatura inteligenta, folosind doar fir conductor, fara alte electronice adaugate, cum ar fi baterii, condesatori sau rezistente.

Echipa de cercetare a modificat polaritatea tesaturii, realizand practic codificarea unor tipuri de date. Pana acum reusind sa includa imagini 2D si o serie de siruri de biti, unitati de memorie pe care se pot salva parole sau alte date simple. Dupa ce datele au fost stocate, acestea vor putea fi citite cu ajutorul magnetometrului incorporat in telefoanele inteligente. De asemenea, ei au descoperit faptul ca tesaturile magnetizate nu vor pierde nici macar un bit atunci cand vor fi spalate, calcate sau uscate. Echipa pana la momentul actual a dezvoltat o manusa din tesatura inteligenta care poate sa fie capabila sa efectueze anumite gesturi in fata telefonului, iar aceasta sa fie recunoscuta cu o precizie de peste 90%. Oamenii de stiinta au afirmat faptul ca tesatura va fi folosita intr-o varietate larga de acesorii, cum ar fi colierele, bratarile, cravatele, curelele si chiar bagajele.

Cercetatorii sunt foarte fericiti pentru realizarea de care au dat dovada, iar deja, din spusele lor, au semnat un contract important cu o firma din Coreea de Nord pentru producerea unui set de manusi inteligente pentru muncitorii care lucreaza in domeniul mecanic sau electric. Ei spun ca pretul acestei tesaturi va fi unul scazut, iar fiabilitatea lui este una ridicata. Poate fi folosit aproape in orice, va fi ieftin si foarte util pe termen lung. Ei spun ca o realizare va fi atunci cand vei intra pe usa ta de acasa fara sa trebuiasca sa mai bagi cheia in usa deoarece aceasta te va recunoaste dupa cravata purtata sau dupa cureaua de la pantaloni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*