Este fumul provocat de droguri cancerigen?

Chiar si la noi in tara sunt multe persoane consumatoare de marijuana, iar zilnic pe internet se discuta despre legalizarea acesteia. Marijuana este o iarba care este legala in anumite state ale lumii, iar din spusele medicilor, aceasta planta este si buna, si rea. Se speculeaza faptul ca un consum moderat de marijuana poate aduce niste beneficii din punct de vedere al sanatatii. Studiile au arat faptul ca acest drog ajuta persoanele care se lupta cu depresia, celor care sufera de durere cronica sau au probleme oculare. Totusi, marijuana este un droc de tipul 1, fiind alaturi de heroina si ecstasy daca ne referim la capacitatea acesteia de a provoca dependenta.

Toata lumea se refera foarte mult la beneficiile pe care aceasta planta le aduce, insa nu se gandesc si la eventualele probleme adverse. Se tot vorbeste mult despre cancer, iar unele persoanele considera ca fumatul de marijuana poate declansa aparitia cancerului pulmonar. Sa fie oare asa?

Conform cercetatorilor americani, se pare ca orice fum care intra in organismul nostru este daunator pentru plamnii nostri, indiferent ca vorbim de fumul de tigara, marijuana sau fumul provocat de un gratar. Practic, atunci cand inhalati fum, indiferent de provenienta acestuia, veti provoca daune serioase organismului. Totodata, potrivit societatilor care se ocupa cu cercetarea tumorilor, se pare ca tutunul contine nu mai putin de 70 de substante cancerigene. Deci, pana si o tigara ne poate afecta din punct de vedere al sanatatii. Insa, cu toate acestea, aceleasi cercetari au aratat faptul ca 30 din aceste substante se gasesc si in fumul provocat de marijuana.

Bineinteles, si fumul de marijuana este daunator pentru organsim, poate nu la fel de mult precum tigarile, insa pana in momentul de fata nu au fost facute suficiente teste si analize pentru a se putea da cu un verdict potrivit. La tigari s-au facut foarte multe teste din pricina faptului ca acestea sunt legale pentru adulti, iar ele, spre deosebire de marijuana, provoaca la nivel mondial mult mai multe probleme de sanatate. 

Cel mai probabil, in viitorul apropiat aceasta planta nu se va legaliza la noi in tara, insa nu este un lucru neaparat rau, face mai mult rau decat bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *