De ce sinuciderile vor fi din ce în ce mai puține

Sinuciderea a fost intotdeauna o problema la nivel inalt, iar tentativele sunt nenumarate in continuare. Oamenii nu aleg sa se sinucida din cauza clasei sociale pe care au, iar acest lucru este datorat din pricina faptului ca zilnic se sinucid zeci de persoane, atat oameni ai strazii, cat si artisti cunoscuti la nivel mondial. Fiecare are un motiv pentru a se sinucide, dar in momentul de fata este foarte greu sa depistezi o persoana care are astfel de tendinte. Insa, o data cu avansarea tehnologiei, au aparut niste sisteme care s-ar putea sa ne ajute sa salvam persoanele care considera ca viata nu mai merita traita.

Potrivit studiilor, aproximativ 80% din cei care s-au sinucis au refuzat la un moment dat sa se sinucida dupa ce au vorbit cu un expert care se ocupa cu ingrijirea sanatatii mintale, insa cu timpul au revenit la aceleasi obiceuiri. Asa ca, acum, exista o tehnologie, foarte asemanatoare cu aceea care depisteaza celulele canceroasa, iar acest aparat ofera o modalitate de identificare a gandurilor de sinucidere, acestea putand fi depistate din timp. Cercetatorii au dezvoltat un algoritm de invatare continua, iar el identifica tendintele suicidare in functie de resedinta persoanei, stilul de viata si asa mai departe. 

Pe baza scanarilor facute, echipa de cercetare a determinat faptul ca exista anumite cuvinte cheie care declanseaza o activitate in regiunea creierului care declanseaza aceste ganduri. Pe baza acestora, algoritmul poate masura activitatea creierului la nivel global, determinand astfel si regiunea care este reprezentata de partea de sinucidere. Asa ca, atunci cand se detecteaza o activitate puternica acolo, este posibil ca acea persoana sa aiba gandul de a se sinucide. Pana la momentul actual, dupa testele facute, aparatul are o rata de succes de 91%, urmand sa fie scos pe piata peste putin timp.

Aparatul va fi gasit cu siguranta in majoritatea spitalelor si centrelor de psihiatrie, iar cel mai important, se vor depista din timp persoanele care au ganduri sinucigase. La fel cum depresia se poate trata, si aceste ganduri pot fi inlaturate daca se intervine la timp, iar persoana respectiva nu trecut deja la un nivel de dementa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*