De ce nu trebuie să îți faci planuri

Cred că știm cu toții vechiul proverb „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, deci este foarte simplu să deduci că atunci când incerci să planifici totul in cel mai mic detaliu, mai mult ca sigur vei da greș.

De ce nu reușim să ne urmăm planul făcut? – Păi este foarte simplu, niciodată nu vom ști ce evenimente neprevăzute pot avea loc și mereu excludem aceasta varianta când vine vorba de întocmirea unui plan… sau pur și simplu devenim extrem de acaparați de ceea ce ne-am propus să facem încât stresul de a respecta întocmai ceea ce ne-am îngăduit, ne face să tindem spre perfecțiune și suntem conștienți ca nimeni nu este perfect, deci am dat peste alt vechi proverb.

De ce nu este bine să ne impunem ceea ce vrem să facem? – Încă din copilărie ne amintim cât de mult uram cu toții să ne supunem la tot ceea ce ne era impus de către părinți, de doamna educatoare sau de cei mai mari ca noi. De ce crezi că acum s-a schimbat ceva? Mai ales când îți impui singur și ești conștient că ai puterea de a te răzgândi și este foarte clar că o vei face.

Fii relaxat și renunță la toate aceste planuri! – Este mult mai bine să rămâi surprins decât dezamăgit. Când vei observa că nu reușești să îți urmezi planul, vei deveni foarte dezamăgit de tine, iar încrederea in tine este cea mai importantă atunci când vrei să iți atingi obiectivele. Nu lăsa toți acești factori să „lucreze” asupra psihicului tău, fii relaxat, nu te descuraja pentru a nu fi predispus eșecului. Încearcă să te bazezi mai mult pe tine, să fii o fire spontana și totul va merge conform planului pe care nu l-ai făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *