Curieratul prin intermediul dronelor

Inca din anul 2013, Amazon a anuntat ca planuieste ca intr-un viitor apropriat  doreste sa realizeze livrari constante prin intermediul unor drone special fabricate. Aici ne referim la drone inteligente, capabile sa comunice intre ele pentru a evita diferite coliziuni, sa fie dotate cu diferiti senzori pentru a putea ocoli obstacolele sau sa previna lovirea de aceste, insa sa fie dotate si cu GPS, internet si o autonomie de livrare de pana la 50 Km.

Amazon Prime Air sau serviciul de livrare cu drona a fost testat pentru prima data pe 7 decembrie 2016. Testul a fost realizat in timp real intr-o zona rurala din Marea Britanie. Acest test a fost un adevarat succes pentru ca drona a livrat un media player Amazon Fire Tv si o punga de popcorn (produse ce au cantarit mai putin de 1 kg), produse ce au ajuns la destinatar in aproximativ 13 minute.

Ca in toate proiectele inceputul este mereu greoi, insa acest proiect este destul de interesant chiar daca pare de viitor. Dronele sunt capabile sa transporte produse destul de usoare, nu pot sa aiba o greutate mai mare de 2.2 Kg. Un lucru putin mai complicat este acela ca Amazon trebuie sa obtine aprobari de la autoritatile reglementate din fiecare tara pentru a putea trimiti in aer dronele transportabile.

Pentru ca primul curierat prin intermediul dronelor a fost un succes, acest fapt i-a entuziasmat foarte mult pe cei de la Amazon. Acum ramane de vazut ce se va intampla cu aceste drone sau in ce fel va evolua curieratul prin intermediul dronelor. Insa Amazon isi doreste ca pana in anul 2030 acest tip de livrare sa evolueze destul de mult si sa devina o practica a livrarilor in marile orase ale lumii. Chiar daca acest proiect se poate dezvolta nu cred ca poate dezavantaja foarte mult livrarile stradale (cele prin intermediul masinilor) pentru ca dronele pot livra greutati destul de mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *