Cum să îți alegi banca la care să deschizi un cont

Acum mai mult ca sigur fiecare dintre noi avem cel putin un cont bancar deschis, majoritatea pentru ca avem nevoie pentru a ni se vira salariul, anumite burse sau pentru a ni se face viramente pentru serviciile pe care le prestam la un moment dat. Insa, daca nu avem un cont deschis la o banca, iata ce trebuie sa luam in considerare atunci cand facem alegerea, mai ales ca piata bancara este destul de diversificata.

  1. In primul rand, trebuie sa fim foarte atenti la costurile contului deschis. Trebuie sa acordam o atentie sportia la taxa de deschidere, mentenanta a contului, dar chiar si pentru cea de inchidere a contului, in eventualitatea in care la un moment dat nu vom mai avea nevoie de el. Taxa de mentenanta este foarte importanta si trebuie verificata, mai ales cand exista banci care iti deschid contul gratuit, insa scot banii pe viitor avand o taxa de intretinere destul de piperata.
  2. Dupa ce am deschis contul trebuie sa ne alegem si cardul. Astazi nu vom vorbi despre cardul de credit, ci sttrict de cel de debit. Acesta ar trebui sa fie recunoscut la nivel international, in principiu sa fie Mastercard sau Visa, iar daca puteti alege, sa mergeti spre unul embosat.
  3. Pe langa toate acestea, vedeti daca banca va poate oferi la un cost accesibil si alte servicii integrate pe care sa le puteti folosi. De exemplu, alertele push, serviciile prin SMS in care sunteti informat cu tranzactiile care se fac pe cont in timp real si asa mai departe.
  4. Alegeti serviciul de Internet Banking. La momentul actual este poate cel mai util serviciu pe care bancile il ofera clientilor. Este o unealta utila prin care putem face plati, sa ne verificam soldul si alte lucruri care ne scuteste de un drum suplimentar pana la banca.

Acestea fiind spuse, daca sunteti in cautarea deschiderii unui cont curent la o banca din Romania pe persoana fizica, aveti cateva sfaturi de care sa tineti cont. Banca trebuie sa fie un partener de nadejde, iar o asemenea alegere trebuie sa fie facuta pe un termen cat mai lung.