Cine este cel mai mare comunist al lumii?

Atunci cand instalam anumite aplicatii pe telefoanele noastre inteligente suntem intrebati la inceput daca oferim accesul pentru anumita functionalitati din dispozitivul nostru. Cel mai adesea ni se cere acces la camera, contacte, fisiere si locatie, insa doar prin aceste functii am cuprins cam tot ce avem stocat pe telefonul nostru.

De asemenea, chiar retelele de socializare fac acelasi lucru, insa ei stocheaza multe informatii personale pentru a ne oferi reclame personalizate, menind sa se creasca vanzarile companiilor care investesc bani in mediul online. Datorita acestui fapt, unul din cofondatorii Pirate Bay, la o conferinta in Ungaria a declarat faptul ca fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este cel mai mare dictator actual al lumii moderne. 

Acesta a venit si cu argumente pe masura, iar principalul motiv pentru declaratia facuta este pe baza informatiilor pe care Facebook le stie despre noi. El argumenteaza faptul ca reteaua stie deja foarte multe despre noi, iar totul este cu caracter publicitar, insa, de asemenea, el se intreaba ce se va intampla pe viitor. Peter Sunde precizeaza ca in momentul de fata este in regula, fiecare trebuie sa manance de undeva, insa nu stie ce se va intampla atunci cand tehnologia lumii va evolua si mai mult. Cofondatorul Pirate Bay face si un usor joc de imaginatie si spune ca vom ajunge in punctul in care masina noastra autonoma nu ne va duce in locul dorit datorita faptului ca acolo s-a intamplat la un moment dat o crima sau o ilegalitate.

Tot el mai declara faptul ca guvernele marilor state trebuie sa ia atitudine, iar el s-a referit chiar si la Uniunea Europeana, ar trebui sa ia foarte in serior datele care sunt colectate de catre gigantul Facebook, iar pe viitor sa inceapa sa puna anumite restrictii cu privire la datele stocate. Stim bine ca in unele tari Facebook este restrictionat, iar pe viitor acestia ar putea fi obligati de catre guverne sa nu mai aiba motoarele atat de turate pentru colectarea informatiilor personale. Insa, cu toate acestea, in momentul de fata, conform lui Sunde, mai este mult pana acolo deoarece guvernele inca nu realizeaza ce impact pot avea aceste date pe un termen mai lung de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*