Cele mai uimitoare peisaje naturale pe care trebuie să le descoperi neapărat

Cele mai frumoase peisaje ale planetei noastre, naturale si uimitoare pur si simplu, inca mai sunt intacte si inca nu sufera din cauza omului. Din fericire. Iata deci care sunt cele mai extraordinare peisaje terestre naturale care trebuie neaparat descoperite.

Svalbard, Cercul Arctic, Norvegia. Va trebui sa te aventurezi in profunzimile Cercului Arctic pentru a gasi acest arhipelag norvegian. Ursii albi populeaza acest teritoriu in marea lui majoritate, cu cei mai impozanti munti.

Parcul National Etosha, Namibia. Imbinand de minune savana, cu apa si cu salinele, parcul national Etosha este un peisaj iconic din Africa. Aici vei gasi o fauna si o flora incredibila, printre care si girafe, elefanti, flamingo roz si rinoceri negri.

Parcul National Volcanoes, Rwanda. Considerat drept unul din rarele habitate ale gorilelor de munte, acest parc national combina versantii de munte cu bruma, padurile cu bambusi luxurianti si cele mai mari preerii. Pe langa peisajele vulcanice exceptionale parcul iti va permite sa observi aici gorilele de mai aproape.

Patagonia, Chile, Argentina. Foarte multi exploratori celebri au incercat sa patrunda misterele acestei tari. Aflata in capatul continentului sud-american, Patagonia ocupa un spatiu enorm, oferind cea mai mare varietate de peisaje, cu munti si campii.

Salar de Uyuni, Bolivia. Aflat in Anzi, in partea de vest a Bolivei, Salar de Uyuni este cea mai mare salina din lume. Suprafata sa imaculata ne duce cu gandul la un desert.

Scottish Highlands, Scotia, UK. Trebuie sa ajungi si pe la cei mai mari munti britanici, scotieni mai precis. Potecile pentru drumetii si pantele verzi sunt infinite aici.

Desertul Attacama, Chile. Desertul Attacama este cel mai arid din lume.
Acest desert arid te va face sa patrunzi cu siguranta intr-o alta lume.

Fiordurile norvegiene in partea de vest a Norvegiei. Imposibil sa nu vorbim despre aceasta regiune fara sa evocam fiordurile sale. Sunt rezultatul unei lungi perioade de eroziune glaciala, de peste un milion de ani.

Lacurile Plitvice, Croatia. In cel mai cunoscut parc al Croatiei, o multime de lacuri se deverseaza unele in altele. Aflate intre Zagreb si Split, Plitvice se afla intr-o vasta intindere de paduri cu numeroase drumuri si poduri de lemn care traverseaza cascadele.

Grotele de gheata, Skaftafell, Islanda. Explorand interiorul unui ghetar din parcul national Vatnajokull din Islanda, vei descopei o caverna de gheata. Natura a realizat uimitoare picturi in gheata aici.

Abraham Lake, Alberta, Canada. Acest lac din Alberta poate sa fie artificial, dar imprejurimile sale sunt cu adevarat umitoare. Acest lac din Muntii Stancosi canadieni ingheata iarna si pe suprafata sa apar bule de metan.

Uluru, Teritoriile de Nord, Australia. Sanca Ayers este fara indoiala cel mai celebru peisaj de aici. ofera peisaje cu un aer de desert fanatstic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *