Cele mai frumoase destinații de descoperit în 2019

Ca de obicei, Lonely Planet a intocmit o lista cu cele mai frumoase destinatii de vizitat pentru anul ce urmeaza. Anul acesta uita de Grecia, Spania si Portugalia si opteaza pentru exotism si relaxare cu ajutorul unor tari precum Sri Lanka sau Zimbabwe.

Sri Lanka. Conform lui Marco Polo, aceasta este cea mai frumoasa tara din lume. Tara insulara situata in partea de sud a Indiei, Sri Lanka adaposteste o multime de piesaje divine si o multime de destinatii turistice gandite astfel incat vizitatorii sa faca cunostinta cu istoria si cultura acestei vechi colonii britanice, olandeze si portugheze. Sri Lanka inseamna, in egala masura, plaje de vis pe care te poti relaxa in voie. Ce poti cere mai mult?

Zimbabwe. Nu, Zimbabwe nu inseamna doar fostul dicator Robert Mugabe. Aceasta tara adaposteste o serie de peisaje pitoresti si o fauna eterogena. Centrul orasului Harare, capitala, te va seduce prin farmecul sau in timp ce in Galeria Nationala a tarii vei descoperi o multime de artisti locali care inca inceacea sa se faca cunoscuti in Occident. Nu trebuie sa uitam de cascadele Victoria, pur si simplu splendide.

Panama. Chiar daca vecina sa Costa Rica este mult mai populara in randul pasionatilor de calatorii, Panama este o destinatie care merita sa fie vizitata. Din ce in ce mai vizitata de calatorii in cautare de exotism, aceasta tara micuta din America centrala ne seduce prin plajele sale absolut paradisiace si muntii sai sculptati. In timpul unui sejur trebuie sa vizitezi neaparat canalul Panama dar si San Felipe, cel mai frumos cartier din Panama City. Profita in egala masura de aceasta oportunitate pentru a explora insulele vecine pentru a te scalda in apa marii Caraibelor.

Iordania. Destinatie vedeta din Orientul Mijlociu, Iordania este reputata pentru monumentele sale vechi si siturile arheologice vechi de mai multe secole. La Amman, capitala, turistii pot vizita teatrul roman dar si moscheea regelui Hussein. Nu trebuie sa ratezi o vizita in pietele (souk) din centru orasului. Malurile Marii Moarte reprezinta in egala masura o aventura posibila pentru cei care apreciaza aerul marin.

Un comentariu la „Cele mai frumoase destinații de descoperit în 2019

  1. Mr. Nobody (2009) pe Couchtuner
    Pentru anul 2009 este un film psihologic foarte bun iar la fel si efectele, dar ce e un minus e ca e prea lung, pentru asta ii dau nota 9 (dar cred eu ca m-am uitat la vreo versiune extended ca a durat 02:30:00 minute).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *