Cele mai bune programe de recuperare a datelor

Am selectat pentru voi cateva din cele mai bune programe de recuperare a datelor pentru a va ajuta sa recuperati fisierele sterse din greseala sau pierdute din alte motive.

Nimeni nu este la adapost de pierderea datelor. Fie ca esti victima unei defectiuni ale hard-disk-ului, ale unei suprimari accidentale ale fisierelor determinate de unele erori de program sau de sistem sau a une infectii cu virusi, pierderea documentelor, pozelor si fisierelor video nu este chiar definitiva. Ce bine, nu-i asa? Din fericire, exista o serie de programe specializate in recuperarea fisierelor pierdute. Insa aceasta recuperare nu poate fi niciodata garantata100%.

Recuva. Cu o interfata usor de folosit, Recuva se adreseaza atat incepatorilor cat si utilizatorilor mai experimentati. Programul este compatibil atat cu hard disk-urile cat si cu stick-urile USB si cardurile de memorie. Odata deschis, Recuva afiseaza un asistent care iti propune, daca iti doresti acest lucru sa te focusezi cautarea fisierelor pierdute pe un tip de fisier specific (poze, clipuri video, muzica, documente, etc) si te va intreba locul din care vrei sa incepi cautarea (in My Documents, etc). Daca prima scanare nu da niciun rezultat satisfacator, Recuva propune o optiune care permite lansarea unei analize profunde a hardului, Deep Scan. Aceasta din urma poate dura cateva ore insa iti va multiplica sansele de a-ti recupera fisierele. In momentul in care Recuva si-a terminat analiza, lista tuturor elementelor recuperabile este afisata. Va trebui sa selectezi fisierele dorite si sa dai click pe Recover care permite lansarea procesului de recuperare.

DiskDrill. Cunoscut in special de utilizatorii de Mac, DiskDrill este acum disponibil pe PC. Acest program de recuperare a datelor prezinta un avantaj enorm, o interfata simpla si intuitiva, la indemana tuturor. Detectand atat hardurile interne cat si perifericele de stocare externe (stick USB, cadruri de memorie sau iPod-uri), DiskDrill dispune de mai multi algoritmi de recuperare si realizeaza o analiza rapida si o analiza aprofundata daca este necesar, pana cand toate fisierele pierdute sunt recuperate. Odata analiza incheiata trebuie sa alegi locul in care vei salva datele recuperate dupa care sa dai click pe Recover pentru a lansa recuperarea fisierelor.

PC Inspector File Recovery. PC Inspector File Recovery este capabil sa iti recupereze datele pierdute de pe hard disk in cel mai scurt timp. Programul detecteaza automat partitiile hardului. Pe langa faptul ca iti recupereaza datele, PC Inspector File Recovery restaureaza diferitele datari ale documentelor.

UndeleteMyFilesPro. UndeleteMyFilesPro, este, in ciuda numelui sau, un program 100% gratuit. Interfata programului este una sobra si, dupa ce ai dat click pe File Rescue dupa care ai selectat locul in care vrei sa salvezi fisierele recuperate, UndeleteMyFilesPro lanseaza o analiza rapida pentru inceput. Odata aceasta terminata, un pop-up este afisat si ti se indica numarul de fisiere gasite, documente pe care este posibil sa le recuperezi. Dupa ce ai selectat documentele sau celelalte fisiere pe care vrei sa le recuperezi da click pe Recover si operatiunea va incepe in cel mai scurt timp. Simplu si eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *