Cele mai bune filme cu Martin Scorsese de redescoperit

Raging Bull, Taxi Driver…Martin Scorsese are o multime de capodopere de descoperit. Cineastul este atat de prolific incat uitam ca unele din filmele noastre preferate sunt semnate de el. Iata cateva din cele mai bune filme cu Martin Scorsese.

Silence (2016). Silence este ultimul lung-metraj realizat de Martin Scorsese. Aceasta adaptare a operei cu acelasi nume apartinand lui Shusaku Endo pune in scena doua iezuiti care pleaca in cautarea stapanului lor in Japonia secolului XVII care tocmai a interzis orice contact cu misionarii crestini.

Bringing out the Dead (1999). Bringing out the Dead ne vorbeste despre experientele dure traite de un medic de pe ambulanta. Fundalul este strazile si cartierele marginase din New York. In fiecare noapte are de infruntat situatii grave si apeluri de urgenta din partea unor oameni disperati.

After Hours (1985). Un om de afaceri pe nume Paul Hackett face cunostinta cu o fata intr-un bar si o urmeaza pe aceasta in cartierul Soho din New York pentru a petrece aici o noapte fara sfarsit. Insa, aventura mult asteptata incepe cu un incident: banii lui Hackett zboara pe geamul taxiului. Dupa acest incident necazurile se tin lant de Paul si acesta nu isi mai doreste decat sa scape de acest cosmar. Insa, lucrurie nu sunt atat de simple…

American Boy (1978).
American Boy este un film consacrat prietenului lui Martin Scorsese. Povestea lui Steven Prince este una destul de tulburata: fost dependent de heroina, incearca sa isi gaseasca in loc de munca insa are parte doar de joburi care nu sunt pe placul sau. Tandretea realizatorului vis-à-vis de prietenul sau este vizibila pe toate planurile de-a lungul filmului, nu isi judeca niciodata prietenul, la fel cum nu isi judeca nici protagonistii din filmele sale. Legenda spune ca o poveste legata de o supradoza l-ar fi inspirat si pe Quentin Tarantino sa realizeze Pul Fiction…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *