Cel mai bun și ieftin medicament, mersul pe jos

Activitatea fizica, fie ea si moderata, este buna pentru sistemul nostru intern, fie ca vorbim de cel cardiovascular, nervos, respirator, sau pur si simplu ne gandim la sanatatea noastra. Daca facem mai multa miscare cu siguranta organismul nostru va sesiza acest lucru si va deveni mai relaxat. Nu trebuie sa facem exercitii complexe la sala de fitness, unde consumam foarte multa energie, ci doar sa mergem pe jos, sa facem cateva plimbari cu bicicleta, iar astfel miscarea va fi cel mai bun medicament al nostru.

Mersul pe jos ajuta mult in circulatia sangelui, iar per total, are aproape aceleasi beneficii precum inotul, insa se bazeaza intr-o proportie mai ridicata doar pe membrele inferioare. Daca iesim la o scurta plimbare, chiar si pentru 30 de minute, sangele nostru va fi pus in miscare, alaturi bineinteles de sistemul respirator. Prin mersul pe jos vei elimina toxinele acumulate in organism, dar, de asemenea, te vei simti mult mai bine.

Totodata, daca te lupti cu obezitatea si simti ca nu poti merge la sala sau nu vrei sa o faci, ai mersul pe jos ca o alternativa. Mersul pe jos este un antrenament moderat, usor de pus in practica, iar practicat in fiecare zi va aduce dupa sine si rezultatele mult dorite.

Mersul pe jos poate sa te introduca intr-o stare de placere de a practica mai mult sport, mai ales ca vei avea tendinta sa mergi din ce in ce mai mult si sa descoperi alte locuri. Daca insa nu esti o persoana prea sportiva, poti sa iti faci hobby-ul mergand mai mult pe jos, mai ales daca esti un pasionat al fotografiei. Daca iti place sa surprinzi emotiile oamenilor in fotografiile tale, atunci mai mult ca sigur plimbarile pe jos te vor ajuta foarte mult sa gasesti cadrele perfecte, dar si sa iti ti corpul sanatos.

Nu in ultimul rand, mersul pe jos ne va ajuta si sa combatem insomnia, o scurta plimbare atunci cand nu ne ia somnul va fi remediul perfect sa adormim instant cand ne vom intoarce. Este cel mai bun tratament pentru combaterea insomniei, mai ales ca nu trebuie sa luam pastile care au efecte adverse asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *