Ce nu ar trebui să posteze un brand pe rețelele de socializare

Indiferent ce afacere ai, fie ca e cafenea sau ca este o mica librarie sau doar un bar de colt, ar fi bine sa ai activitate si pe retelele de socializare, mai ales ca oamenii au inceput sa petreaca din ce in ce mai mult timp in viata virtuala. Deci, dintr-o data va trebui sa creezi continut pentru fanii brandului pe care il reprezinti, insa in anumite situatii, daca nu gestionezi foarte bine continutul, s-ar putea sa declansezi o adevarata criza de PR. Special pentru a preintampina astfel de lucru, mai jos ai o lista de lucrurui care nu ar trebui sa fie publicate pe paginile de socializare ale unui brand.

1. Continut ofensator
Indiferent de cat de bun ar fi mesajul pe care il transmiti, acesta nu trebuie sa fie ofensator. Injuraturile, discutiile religioase sau discriminari rasiale, toate nu trebuie sa fie prezente pe pagina unui brand. 

2. Nu revendicati continutul precum al fi al vostru
Iar aici trebuie sa fiti foarte atenti. De fiecare data cand utilizati continutul unei alte persoane, indifenret ca sunt imagini sau citate, puteti avea niste riscuri destul de mari. Trebuie sa va ganditi intotdeauna ca incalcarea drepturilor de autor reprezinta o infractiune si poate duce pana la actiuni in justitie sau pot provoca anumite vatamari grave pentru marca pe care o reprezentati. Nu merita sa riscati, mai ales ca riscul este unul pe termen scurt.

3. Nu distribuiti informatii financiare
Cu siguranta niciodata nu doriti sa impartasiti informatii financiare delicate pentru fiecare dintre noi, cum ar fi suma care se ascunde in contul nostru bancar, de exemplu. Insa, de asemenea, acelasi lucru ar trebui sa se intample si cu compania. Proprietarii de afaceri nu ar trebui sa impartaseasca anumite rezultate, cum ar fi proiectiile financiare, cotele sau castigurile. Bineinteles, acest lucru depinde foarte mult si de industria in care activati. Spre exemplu, marii comercianti online, la un anumit interval de timp, decid sa impartaseasca rezultatele financiare pe care le-au inregistrat, insa aici lucrurile au devenit intr-o oarecare masura normale.

4. Nu distribui ceva ce ai vrea ca la un moment dat sa fie sters
Atunci cand postezi pe retelele de socializare ar trebui sa te gandesti ca un continut care a ajuns acolo, va exista pentru totdeauna, mai ales daca reprezinti un brand de renume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *