Ce înseamnă, de fapt, un stil de viață sănătos

In ultima perioada se vorbeste tot mai mult despre un stil de viata sanatos si cum acest stil ne face sa ne simtim mai bine, sa prevenim bolile de inima, diabetul, impotenta si majoritatea formelor de cancer. Insa, cu toate acestea, ce inseamna pana la urma acest stil de viata sanatos? Citeste mai jos si vei vedea ce trebuie sa faci si ce inseamna mai exact un stil de viata sanatos.

1. In stilul de viata sanatos, cu siguranta a fost eliminat din alimentatia zilnica excesul de alcool, fumatul, sucurile carbogazoase si celelalte vicii care deriva de aici.

2. Pentru a duce un stil de viata sanatos trebuie sa faci foarte multa miscare, daca timpul nu iti permite sa mergi la sala de sport, atunci cu siguranta trebuie sa faci cateva exercitii fizice in casa, sa iesi la o plimbare in aer liber sau sa alergi putin inaine de a pleca la munca.

3. De asemenea, pentru ca stilul de viata sa fie cu adevarat sanatos, pe langa alimentatie si activitatile fizice, trebuie sa punem pret si pe stresul psihologic. Trebuie sa fim foarte atent la el, dar mai ales, trebuie sa trecem cu brio peste orice situatie.

4. Alimentatia trebuie sa fie una nutritiva, bazata in mare parte pe fructe si legume. Acestea sunt puternic bogate in aminoacizi, minerale, vitamine si acizi grasi care au un efect benefic pentru organismul nostru. 

5. Suplimentele alimentare trebuiesc si ele, de asemenea, eliminate din alimentatia zilnica. Chiar daca ele sunt menite sa ne ajute, consumate pe termen lung pot avea un efect nociv asupra corpului. In principiu trebuie sa ne luam toate necesarele corpului din alimente naturale, iar pastilele si suplimentele nutritive sa nu fie foarte dese in dieta noastra zilnica.

Acestea fiind spuse, nu este greu sa avem un stil de viata sanatos, insa trebuie sa fim atenti in mai multe directii, pe plan fizic, alimentar si psihic. Toate trebuie sa fie tratate corespunzator pentru ca sanatatea noastra sa nu aiba de suferit pe termen lung. Stilul de viata sanatos nu este greu de adoptat, cel mai greu lucru fiind insa introducerea lui in rutina zilnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *