Câteva tipuri de călătorii ce îți pot schimba viața

Exista anumite calatorii pe care le faci pentru a te relaxa, dar exista si anumite calatorii care sunt veritabile experiente de viata si care pot sa schimbe cu adevarat viata unui om.

O calatorie in munti. Foarte multi dintre noi am facut la un moment dat o drumetie sau mai multe pe munte. Dar pentru a face o Adevarata expeditie pe munte, va trebui sa alegi un munte foarte foarte inalt precum Everest sau Kilimanjaro. Este vorba despre o proba atat fizica cat si psihologica.

Sa escaladezi Everestul este de exemplu, o expeditie care ia mai multe saptamani. Cei care au trecut deja prin asta, stiu foarte bine ca este o calatorie ascensionala care ii poate marca pe viata.

India. India este o tara extrem de fascinanta, de enigmatica care ii poate bulversa foarte intens pe cei care au ales sa o descopere intr-o zi. Este o tara care seamana cu un continent, cu miliarde de locuitori, cu peste 100 de limbi si dialecte vorbite, dar si cu peisaje care invita la calatorie.

De exemplu, regiunea Ladakh din partea de nord a tarii, care mai este denumita si Micul Tibet, iti va permite sa faci o calatorie in inima culturii budiste si sa meditezi in cel mai frumos cadru strajuit de munti.

Mai la sud, poti descoperi Kerala, bijuteria Indiei, cu magnifice plantatii de ceai, cu plaje extraordinare si celebra medicina ayurvedica.

Pelerinajul. O alta forma de calatorie ce te poate schimba este pelerinajul. Aici ne putem referi la celebrul drum Compostella, care duce la Fatima, in Portugalia.

Timp de mai multe zile, avansezi pe drum si ai mai mult timp la dispozitie pentru tine si gandurile tale. Este vorba deci despre o calatorie interioara. Multi aleg sa faca acest pelerinaj din convingeri religioase, dar unii sunt atrasi doar de aspectul meditativ.

O calatorie de mai multe luni. Cel mai adesea, un sejur poate dura o saptamana, maxim doua. Dar cei care au ocazia sa plece pentru mai multe saptamani, luni chiar, vor spune cu siguranta ca acesta este genul de calatorie ce poate schimba vieti.

Pierdem notiunea timpului, nu ne gandim ca mai avem doar cteva zile pana la intoarcere, si ne putem impregna 100% cu cultura tarii pe care o traversam sau descoperim.

Doar tu cu rucsacul in spate. Unii cauta un confort absolut atunci cand merg in calatorie, in schimb altii aleg sa plece singuri cu rcsacul in spate pentru a descoperi cele mai frumoase peisaje sau culturi. Iar calatoria facuta de unul singur este o experienta unica care te obliga sa socializezi cu locuitorii din tarile pe care le descoperi deci sa legi noi relatii de prietenie. In plus, esti mult mai atent la tot ce te inconjoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *