Alimentația și părul gras

Atunci cand de dorim sa scapam de parul gras trebuie sa fim foarte atenti la alimentele pe care le consumam. Ce ne facem atunci cand desi ne dorim ca parul nostru sa arate mereu bine, acesta are un aspect neingrijit si murdar.

Exista numeroase sampoane care au un anumit efect asupra parului, cu toate acestea nu sunt chiar eficiente. Se intampla de multe ori ca parul nostru sa aiba de suferit atunci cand alimentatia noastra nu este una corecta, aceasta facand parul sa para mai gras decat este de obicei. Prajelile ar trebui evitate, pentru ca uleiul pe care il consumam se va infiltra in corp si piele, ajungand pana la radacina firelor de par.

Uleiul va stimula producerea excesiva de sebum, parul devenind mai gras. Alte produse care genereaza exces de sebum sunt produsele lactate cum ar fi smantana si untul. Un alt aliment care afecteaza firele de par este carnea grasa. Aceasta dauneaza atat sanatatii, cat si podoabei capilare, din acest motiv ar trebui evitata, sau daca nu se doreste acest lucru, indicat ar fi sa se consuma cantitati cat mai mici.

Zaharul are si el un impact major asupra sanatatii intrucat este un inflamator, afectand foliculii capilari. O ultima categorie de produse care ingrasa parul sunt cele bazate pe cereale si anume painea, orezul si pastele fainoase. Pe langa alimentatie, mai exista si numeroase alte cauze ale ingrasarii parului, iar acestea sunt stresul, mostenirea genetica dar si caldura.

Hairstylistii recomanda sa ne spalam zilnic parul si sa utilizam sampoane cat mai usoare. Este indicat sa nu te joci toata ziua cu mana prin par deoarece nu vei face decat sa-ti intinzi sebumul pe toata lungiema firului de par. In ceea ce priveste culoarea parului , este preferabil sa alegi nuante naturale mai deshcise si sa te feresti de culorile inchise.