5 lucruri care se întâmplă cu corpul nostru atunci când ne îndrăgostim

Fluturi in stomac, batai puternice ale inimii, cel mai probabil stii aceste sentimente inca din scoala primara. Insa acum, ca adult, aceste lucruri sunt niste indicii clare ca in corpul tau se intampla niste reactii chimice care duc inevitabil la starea de indragosteala. La inceputul oricarei relatii, aceste reactii sunt cu adevarat fascinante, iar ele apar in sistemul nervos sub forma unor hormoni.

Iata mai jos cateva efecte care se intampla cu tine dupa ce te indragostesti:

1. Te simti dependent de dragoste

Multi specialisti descriu dragostea ca fiind un drog, iar acest lucru este intr-o oarecare masura adevarat. Atunci cand ne indragostim avem aceeasi senzatie de placere pe care o avem si datorita drogurilor, insa in acest caz nu datorita substantelor ilegale, ci din pricina oxitocinei. Imprastiand hormonul acesta in tot corpul veti dori sa petreceti tot mai mult timp cu persoana de care v-ati indragostit, iar acest timp va face sa deveniti din ce in ce mai dependent.

2. Te simti ca si cum ai fi baut alcool

Dupa ce bei cateva pahare de vin cu siguranta te vei simti mai putin fricos, stresat, iar daca esti de fel o persoana tacuta, acum vei vorbi incontinuu. Acelasi lucru se intampla si atunci cand esti indragostit, tot datorita oxitocinei. Cu toate ca oxitocina are un impact al unei alte parti ale creierului, are aproape acelasi efect precum alcoolul.

3. Iti vor transpira mai mult palmele

Inainte sa te intalnesti cu persoana cu siguranta iti va creste alarmant de mult ritmul cardiac, dar, de asemenea, vei observa ca si palmele incep sa iti transpire din abundenta. Nu este din cauza ca devi mai nervos sau stresat, ci totul vine din pricina adrenalinei.

4. Ti se vor dilata pupilele

Atunci cand ai in fata persoana de care te-ai indragostit, sistemul tau nervos va fi stimulat in ramura simpatica, ceea ce va determina evident o dilatare destul de evidenta a pupilelor.

5. Nu vei mai avea pofta de mancare si te vei simti bolnav

Atunci cand intalniti o persoana de care v-ati indragostit este normal sa va pierdeti pofta de mancare si sa deveniti nelinistiti. Aceste doua caracteristici reprezinta modul prin care corpul ne da semnale ca ne place mult persoana pe care o avem in gand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *