Ce obiecte consumă cel mai mult curent atunci când nu sunt folosite

televizor

Chiar dacă vi se poate părea absurd, electronicele şi electrocasnicele consumă electricitate şi atunci când nu sunt folosite sau se află în priză. Potrivit unui studiu realizat de International Consumer Reserch and Testing, electrocasnicile nefosite dar aflate în priză consumă în medie 500 de kW pe an.

Cei de la ICRT au făcut şi un top al electronicelor şi electrocasnicele care consumă cea mai mare energie electrică atunci când se află în priză, fără a fi pornite. Pe primul loc în acest clasament se află boilerul de bucătărie, cu un consum de aproximativ 140 de kW pe an.

Pe locul doi se află un produs care tinde să dispară, cel puţin în casele oamenilor. E vorba de fax, care consumă în stare latentă aproximativ 114 kW pe an. Podiumul este completat de televizor însă cu un consum mai mic, de aproximativ 50 de kW pe an.

În cazul televizorul sunt multe lucruri de lămurit. În primul rând acesta consumă mai mult atunci când e oprit din telecomandă. Apoi contează foarte mult dimensiunea ecranului şi tipul acestuia. Diferenţele de consum pot fi enorme, chiar şi atunci când televizoarele sunt stinse.

Consumul în stand by al calculatoarelor se apropie de cel al televizoarelor, neexistând prea mari diferenţe. Sistemul Wi Fi consumă şi el undeva la 30 de kW pe an atunci când nu este folosit dar se află în priză. Imprimanta şi cuptorul cu microunde consumă pe jumătate.

Pentru a economisi atunci când plătiţi factura de curent trebuie să aveţi grijă la aceste aspecte. Evident, economia lunară nu este mare însă dacă faceţi calculul pe an, s-ar putea să vedeţi că economisiţi chiar şi o factură întreagă.

De regulă, televizorul, imprimanta şi calculatorul stau foarte aproape astfel încât pentru a nu le trage pe toate din priză când plecaţi de acasă, puteţi folosi o triplă cu siguranţă astfel încât puteţi deconecta aceste electronice printr-un simplu buton.

Sursa
http://www.click.ro/news/social/uite-ce-aparate-consuma-curent-chiar-daca-nu-le-folosesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *